Hangszerek nagy választékban fejérmegye legnagyobb hangszeráruházából! Akciós árak! Már több mint 30 éve!

Kérdése van? Hívjon minket! +36-30/217-2927 +36-25/745-271

KORG Nautilus 61 szintetizátor
KORG Nautilus 61 szintetizátor
712 000 Ft 
640 000 Ft
ÚJ

KORG Nautilus 61 szintetizátor

TULAJDONSÁGOK ÉS JELLEGZETESSÉGEK

Sound Engine

Analog modeling, Sample based, Virtuell Analog

Hatások

Előválasztások száma

783

Felajánlott konfiguráció

Oszcillátorok

Billentyűk száma

61

Sampling

Billentyűzet típusa

Polifónia

200

Hajlító kerék (Pitch bend)

Nem

Arpeggiator

Aftertouch

Nem

Moduláció

Szekvenszer

Fejhallgató bemenet

MIDI interfész

Szín

Pedal Inputs

Csomag tartalma

Magasság (cm)

11,6

Szélesség (cm)

106,2

Mélysége (cm)

38,6

Nettó súly (kg)

13

Opcionálisan elemről is üzemeltethető

Nem

Hálózati adapter mellékelve

Nem

Tápegység

230V

Gyártás országa

Kína

Ugyan előzetes pletykákat már korábban is lehetett hallani, de a napokban a Korg hivatalosan is bejelentette új szintetizátor szériáját.

 

 

 

A cég oldalán már olvasható a teljes leírás és a részletes specifikáció is és megjelentek független videók is, mivel több ismert tesztelőnek a Korg küldött mintadarabot. A Nautilus ugyanúgy három billentyűzet méretben fog megjelenni, mint a Kronos. A 88 billentyűs modell ugyanazzal a kalapácsmechanikás (RH3 típusú) billentyűzettel lett ellátva, mint a Kronos széria legnagyobbja, a 73 és 61 billentyűs modellek félsúlyozott szintetizátor billentyűzetet kaptak. (A Kronos esetében a 73-as modell is kalapácsmechanikás.) A Nautilus esetében a billentyűzetek nem generálnak Aftertouch (utánnyomás) információt.

 

 

 

 

 

Nyilván sokak kíváncsiak arra, hogy akkor, a Nautilus vajon leváltja-e majd a Kronos szériát és hogy melyek a különbségek. Az első kérdésre egyértelmű a válasz, vagyis nem fogja leváltani. A Nautilus széria valamivel olcsóbb lesz, és bizonyos fokig kevesebb szolgáltatás lesz benne, bizonyos területeken azonban számos új jellemzővel vértezték fel.

 

Nautilus ugyanazt a hangkeltő rendszert kapta meg, mint a Kronos, nevezetesen a kilenc szintézis formát. Ezeket röviden meg is említeném. Az SGX-2 egy prémium zongora szintézis motor, amellyel nagyon nagy részletgazdagságú minta készletek szólalhatnak meg. Itt a Nautilus kapott új mintákat is, a szoba akusztikát is külön mintavételezték és ez külön kezelhető. Dupla annyi variáció található a mintakészletekből (128, a Kronos-ban 64). Az EP-1 egy modellezős elektromos zongora hangszer, itt eggyel több típust kapunk, egy Early Tine EP is belekerült a választékba.

 

 

 

 

HD-1 egy nagy felbontású minta lejátszó hangszer, amely a Wavestation és Wavestate hangszerekből ismert Wave szekvencia lehetőséget és vektor szintézist is tartalmazza. Az AL-1 egy virtuális analóg szintetizátor hangszer. A CX-3 a Korg Tonewheel orgona modellező hangszere. Az STR-1 is fizikai modellezés, itt pengetett húros hangszereket szimulálhatunk, de egyben nagyon érdekes, máshol nem elérhető hangzásokat is létrehozhatunk. A MOD-7 hangszer fázis modulációs és ringmodulációs szintézist kombinál minta alapú lejátszással. Az MS-20EX motor a Korg MS-20 szintetizátor modellezése, míg a PolysixEX Poysix hangszeré.

 

A hangszeren belül a hangszínek és szintézis formák alapvetően három kategóriába lettek csoportosítva. Az első a Standard Sounds, amely tartalmazza az összes hagyományos hangszert. A második a Current Sounds, amely a mai modernebb hangzásokra fókuszál. Végül a harmadik a Unique Sounds, ami új sampling technikákat és frázisokat alkalmaz különleges hangzások létrehozására. A Nautilus ugyanazt a Program és Combi metódust alkalmazza, mint a Korg workstation szintetizátorok már a kezdetektől. Rengeteg hangszínt kapunk és nagyon sok újat minden kategóriában. 

 

 

 

 

 

A Nautilus belső tápegységet kapott és a kivitelezése is masszív, nagyobb részt alumínium ház, szóval ezeken a területeken nem észlelhetünk spórolást. Kezelő szervekből kevesebbet kapunk, de ugyanakkor az érintőkijelző használata egyszerűbbé vált. A színes kijelző egyébként egy kicsivel kisebb, 7 inch méretű, 800x480 felbontással. Nincs külön vektor joystick és ribbon kontroller és fader kontrollereket sem találunk a hangszeren. A tekerő potméterek viszont ugyanúgy ott vannak és érdekes tulajdonsággal rendelkeznek. Lenyomva besüllyeszthetjük ezeket a hangszer előlapjába, így véletlenül nem mozdíthatunk meg olyan kontrollert, amit nem szeretnénk.

 

 

 

 

 

Tényleg hajó formája van...

 

 

Kimenetből ugyanúgy megtaláljuk a fő sztereó kimenet mellett a négy független szimmetrikus kimenetet, mint ahogy a két audió bemenet is. A MIDI hármas (In, Out, Thru) és a kétfajta USB csatlakozás (USB A, USB B) teszi teljessé a képet a csatlakozások terén. A két kisebbik Nautilus teljesen új formatervet kapott, a fém oldallap ívesen illeszkedik a fedőlaphoz, hátulról nézve tényleg lehet a névre asszociálni a hajó alak miatt.

 

 

 

 

A Kronos szintetizátorokban megtalálható Karma rendszer itt kimaradt, de egy egyébként talán könnyebben kezelhető polifonikus arpeggio vette át a szerepét. Mivel igazi workstation szintetizátor hangszerekről beszélünk így teljes értékű MIDI és audió szekvenszer is integrálva lett a hangszerekbe. 16 MIDI és 16 audió sávot rögzíthetünk, majd ezekre sávonként inzert effekteket és az egészre master effekteket kapcsolhatunk. Sampling, minta felvevési feladatokra is használhatjuk a hangszert, külső hangforrásról vagy a hangszerből magából felvehetünk hangokat és azokból hangszíneket állíthatunk elő. USB-n keresztül más sampling formátumokat is betölthetünk, a WAV és AIFF mellett Akai S1000/3000, illetve Soundfont mintákat.

 

Mint fentebb már írtam, a Nautilus nem fogja leváltani a Kronos hangszercsaládot csak valamivel olcsóbb, és tulajdonságokban valamennyivel különböző alternatívát jelent. Amennyiben az előreláthatólag körülbelül 30 százaléknyi árkülönbség és az új hangszínek, szolgáltatások fontosabbak, mint a kontrollerek, aftertouch és például a Karma motor hiánya, akkor mindenképp egy megfontolandó és kipróbálandó lehetőségként kell figyelembe venni.

Szállítási Költség
Ingyenes
Raktáron: 1 db
10
Kezdete: 2023.10.05   A készlet erejéig!
Megtakarítás 72 000 Ft
640 000 Ft
712 000 Ft 
Hitelkalkulátor
Ha részletfizetéssel vásárolná meg a terméket, helyezze a kosárba, majd a fizetési módnál jelölje be Cetelem Online Áruhitelt.
Hangszer1 Hangszeráruház a Magyar Cetelem Bank Zrt. hitelközvetítője, a Bank a hitelbírálathoz szükséges dokumentumok meghatározásának, valamint a hitelbírálat jogát fenntartja. A Bank a pénzügyi szervezetek Magatartási Kódexének alávetette magát.
Részletek

Adatok
Cikkszám:
385082
Tömeg:
13 kg/db
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!