Hangszerek nagy választékban fejérmegye legnagyobb hangszeráruházából! Akciós árak! Már több mint 30 éve!

Kérdése van? Hívjon minket! +36-30/217-2927 +36-25/745-271

MARSHALL 2466-E VINTAGE MODERN gitár erősítő fej
MARSHALL 2466-E VINTAGE MODERN gitár erősítő fej
749 000 Ft

MARSHALL 2466-E VINTAGE MODERN gitár erősítő fej

Marshall 2266 Vintage Modern erősítő fej

A Vintage Modern egy teljesen új Marshall széria, melynek hangzása az aranykort idézi, de képes még jobban lefedni a gitárosok által oly annyira kedvelt, változatos dinamika tartományt. Hangja a kristály tisztától a krémesen torzítottig lefed mindent, alapja lehet minden vintage stílusú soundnak.

Szállítási Költség
Ingyenes
Garancia
24 hónap
Raktáron: 1 db
749 000 Ft
Részletek
A VM megalkotásánál a koncepció egyszerű volt. 100% vintage hangzás, modern hozzávalókkal egybekötve, ami a mai gitárosoknak szinte elengedhetetlen. A külső design kozmetika gondos keveréke a különböző egyedi stílusoknak. Az előlapon található lila indikátor, és a lila műbőrborítás igazi kuriózummá teszi a design-t. A VM egy új széria, mely teljesen UK gyártmányú, és gyökerei a full csöves Handwired re-issue-ig nyúlnak vissza. A PCB-re épített, klasszikus és felturbózott verziói az eredeti hangzásnak itt kezdődik

A háttér

A végfok rész elég erőteljesen a legelső Marshall erősítő végfok részére hasonlít, amely KT66-os csövekkel volt szerelve, és ez által hozta a kövér meleg, és egyenletes hangzást. Rengeteg gitáros hallgat régi lemezfelvételeket, és próbálja elcsípni azt a soundot, amivel a legendás gitárosok játszottak. Sokan próbálták személyessé tenni az erősítőjüket annak modifikálásával. Később, akik az eredeti hangot keresték, rájöttek, hogy jobban járnak, ha kéz alól veszik meg a régi, már-már múzeumi darabokat. Ez volt egészen eddig. Egy intuitív és lényegre törő előlap fogadja azt a gitárost, aki csak játszani akar (plugn play), és nem paramétereket állítgatni. A Vintage Modern ennél egyszerűbb már nem is lehetne. Egy olyan előlappal rendelkezik, amelyen a blues és hard rock gitárosok sem tévednek el.

Áttekintés

A VM egy full csöves, egycsatornás erősítő, amely egy extra gain-t képes bekapcsolni (boost), akár az előlapról, akár a lábkapcsolóról. Két dinamika tartomány beállítás lehetséges, amik a nagy (High) és alacsony (Low) tartományt jelentik. Az alacsony dinamikatartományba kapcsolt fokozat olyan kiegyenlített előadásmódot biztosít, mint egy régi vintage Marshall stack, annak hagzásával és torzításával. A magas dinamikai tartományba való kapcsolás a high-gain funkciót hivatott előcsalogatni. Ez a hangzás megfelel a 70-es évek brit hard rock hangzásvilágának. Ehhez adjuk hozzá a hangszerünk Volume és Tone kontrolljait, melyekkel pluszban befolyásolhatjuk a kifelyezés módot, és az ez által támasztott hangzást.

Az előerősítő rész

Két frekvencia választó preamp hangerőpotméter (gain) segít beállítani a megfelelő dinamikát. Ezek a Body és Detail kontrollok. A titokhoz, amely az erősítő hangjának megnyitásához vezet, ez a két potméter a kulcs. Velük állítható be a torzitás mértéke, és a hangszínskála, amikor kiválasztja a dinamic range tartományt. Be lehet állítani a tiszta, a ritmus, és szóló hangszíneket, mindegyikre variáló hatással van a gitár hangerő potmétere is. A Mid Boost (közép kiemelés) kapcsoló használata azoknak a gitárosoknak való, akik szeretik a vastag és kövér hangszíneket. Ez a kapcsoló és a Body kontrol használata eredményezi azt a keményebb ütős hangzást, amelyet az agresszívabb hangzású gitárosok kedvelnek. A hagyományos Marshall hangszín kontrollok ezen az erősítőn csak a finomhangolásra szolgálnak, melyek az előerősítő Volume kontrolja után vannak kapcsolva.

Master Volume és Reverb

A Master hangerő a fő kimeneti teljesítmény szintet szabályozza, és a fázisfordító cső után helyezkedik el, hogy mind a négy előfok cső teljes telítettségében adja a le a kívánt torzítási dinamikát. Végül egy Reverb kontrol biztosítja a zengetés rákeverési mértékét az eredeti jelre. A beépített plate reverb (lemezes zengető) segíti megőrizni az eredeti vintage soundot. Egy soros FX loop segíti a további hangzásalakítást külső effektek bekötésének segítségével. A loop kör jelszint kapcsolója a -10/+4dB jelszint állítást teszi lehetővé, és ha nincs rá szükség, a hátoldalon lévő bypass kapcsolóval kikapcsolható.

Hangszórók

A széria minden típusa az új G12C 25W-os Celestion Greenback hangszórókkal van szerelve. Ezek a hangszórók az eredetileg limitált példányszámban megjelent Jimi Hendrix Super100JH stack-ban használt hangszórók. A hangjuk kiegyensúlyozott, és gazdag, harmonikus csengésük tökéletes kiegészítése a vintage soundnak. A standard 1960-as méretű ládák mono/sztereó kapcsolóval rendelkeznek.
Adatok
Cikkszám:
0007010
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!